Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean
Masz pytania?
Zapytaj naszego doradcy:

Nikola Megger
Doradca handlowy
Telefon: | 739 624 794 |
E-mail: | nikola@gastro-serwis.com |
Dostępność: Dostępne
Termin wysyłki: do 48 godzin
Masz pytania o produkt? Napisz do nas
Kategoria: Piece konwekcyjne parowe
Producent: Electrolux
Opis produktu
Piece konwekcyjno-parowe air-o-steam® firmy Electrolux, to połączenie tradycji i najnowocześniejszych
rozwiązaniań technologicznych dla spełnienia wymogów współczesnej profesjonalnej kuchni w zakresie
kreatywności i warunków pracy. Gama pieców konwekcyjno-parowych air-o-steam® obejmuje modele z dwoma
typami panelu sterującego, które zapewniają wysoki stopień automatyzacji pracy oraz bogate wyposażenie
dodatkowe. Piece air-o-steam® zaprojektowano pod kątem stworzenia kompletnego systemu cook&chill i ich
pełnej kompatybilności z szybkoschadzarkami/zamrażarkami Electrolux air-o-chill. Dzięki temu, wyposażenie
kuchni może być dostosowane do rzeczywistych potrzeb każdego producenta żywnośc
• Cykl konwekcyjny (maks.300ºC): doskonały do pieczenia mięs bez nawilżania i "au gratin". W połączeniu z funkcją pieczenia połową mocy, idealny do przygotowywania wszelkiego rodzaju ciast.
• Cykl gotowania w parze (maks.130ºC): dla produktów, które mogą być gotowane w wodzie. Gotowanie w parze pozwala zachować parametry organoleptyczne żywności i redukuje utratę ich masy.
• Cykl konwekcyjno-parowy (maks.250ºC): idealny dla większości rodzajów gotowania. Znacząca redukcja czasu gotowania i strat masy gotowanych produktów żywnościowych. Wilgotność wytworzona przez żywność oraz wytwornicę pary jest kontrolowana elektronicznie w technologii By-pass aby zmniejszyć zużycie wody i energii.
• Praca pieców air-o-steam® może być sterowana czasem gotowania jak i temperaturą wewnątrz przygotowywanej potrawy :sonda z pojedynczym czujnikiem temperatury.
• Cykl regeneracji: wytwarza optymalną wilgotność w komorze pieca, niezbędną do szybkiego podgrzania regenerowanych potraw (maks. 250ºC).
• Prędkości obrotowa wentylatora: pełna, 50% (do delikatnego pieczenia np. ciast). Po zastosowaniu funkcji "HOLD utility", dostępna jest trzecia prędkość pracy wentylatora. Wówczas wentylator działa impulsowo, co jest doskonałym rozwiązaniem przy długich i delikatnych cyklach pieczenia dużych kawałków mięsa. Funkcja "HOLD utility" jest również idealna do utrzymywania potraw we cieple, po zakończeniu cyklu gotowania.
• Cykl gotowania z obniżoną mocą: do delikatnego przygotowania np. ciast.
• Eco-delta: temperatura wewnątrz komory pieca jest wyższa niż wewnątrz produktu i odpowiednio do jej zmiany wzrasta.
• Zawór wydechowy sterowany elektronicznie do eliminacji nadmiaru wilgoci w komorze.
• Air-o-clean: 4 cykle mycia komory pieca, fabrycznie zaprogramowane, dostosowane do potrzeb użytkownika. Fabrycznie wbudowany, kompletny system mycia komory (mycie bez konieczności montażu i demontażu dodatkowego osprzętu).
• Szybkie schładzanie komory: szczególnie przydatne gdy następuje przejście do rodzaju gotowania, który wymaga zastosowania niższej temperatury niż ta panująca w komorze. Funkcja jest załączana automatycznie lub manualnie.
• Manualny wtrysk wody do komory.
• Automatyczny spust wody z bojlera wyposażony w automatyczny pomiar stopnia zakamienienia.
• W standardzie funkcja HACCP: pozwala rejestrować parametry gotowania zgodnie z zleceniami H.A.C.C.P. (Hazard Analysis and Critical Control Points). Rejestracja i kontrola parametrów gotowania możliwa dzięki specjalnej drukarce (wyposażenie dodatkowe lub bezpośrednio w komputerze PC (niezbędna jest sieć komputerowa PC).

Nikola Megger
Doradca handlowy
Telefon: | 739 624 794 |
E-mail: | nikola@gastro-serwis.eu |

Krzysztof Lancewicz
Doradca techniczno-handlowy
Telefon: | 505 171 321 |
E-mail: | krzysztof@gastro-serwis.eu |