Piec konwekcyjno-parowy | GASTRO SERWIS - Komis gastronomiczny


Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean

powróć
Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean
  • Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean
  • Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean
  • Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean
  • Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean
  • Piec konwekcyjno-parowy Electrolux air-o-stean
Cena: 14 500,00 zł
cena netto / + 23% VAT

Masz pytania?

Zapytaj naszego doradcy:

Nikola Megger

Doradca handlowy

Telefon: 739 624 794
E-mail: nikola@gastro-serwis.com
Tu możesz zapytać!

Finansowanie zakupu urządzeń poprzez raty lub leasing.

i-Raty - raty online i-Leasing - leasing online

Dostępność: Dostępne

Termin wysyłki: do 48 godzin

Masz pytania o produkt? Napisz do nas

Kategoria: Piece konwekcyjne parowe

Producent: Electrolux

Opis produktu

Piece konwekcyjno-parowe air-o-steam® firmy Electrolux, to połączenie tradycji i najnowocześniejszych

rozwiązaniań technologicznych dla spełnienia wymogów współczesnej profesjonalnej kuchni w zakresie

kreatywności i warunków pracy. Gama pieców konwekcyjno-parowych air-o-steam® obejmuje modele z dwoma

typami panelu sterującego, które zapewniają wysoki stopień automatyzacji pracy oraz bogate wyposażenie

dodatkowe. Piece air-o-steam® zaprojektowano pod kątem stworzenia kompletnego systemu cook&chill i ich

pełnej kompatybilności z szybkoschadzarkami/zamrażarkami Electrolux air-o-chill. Dzięki temu, wyposażenie

kuchni może być dostosowane do rzeczywistych potrzeb każdego producenta żywnośc

• Cykl konwekcyjny (maks.300ºC): doskonały do pieczenia mięs bez nawilżania i "au gratin". W połączeniu z funkcją pieczenia połową mocy, idealny do przygotowywania wszelkiego rodzaju ciast.

• Cykl gotowania w parze (maks.130ºC): dla produktów, które mogą być gotowane w wodzie. Gotowanie w parze pozwala zachować parametry organoleptyczne żywności i redukuje utratę ich masy.

• Cykl konwekcyjno-parowy (maks.250ºC): idealny dla większości rodzajów gotowania. Znacząca redukcja czasu gotowania i strat masy gotowanych produktów żywnościowych. Wilgotność wytworzona przez żywność oraz wytwornicę pary jest kontrolowana elektronicznie w technologii By-pass aby zmniejszyć zużycie wody i energii.

• Praca pieców air-o-steam® może być sterowana czasem gotowania jak i temperaturą wewnątrz przygotowywanej potrawy :sonda z pojedynczym czujnikiem temperatury.

• Cykl regeneracji: wytwarza optymalną wilgotność w komorze pieca, niezbędną do szybkiego podgrzania regenerowanych potraw (maks. 250ºC).

• Prędkości obrotowa wentylatora: pełna, 50% (do delikatnego pieczenia np. ciast). Po zastosowaniu funkcji "HOLD utility", dostępna jest trzecia prędkość pracy wentylatora. Wówczas wentylator działa impulsowo, co jest doskonałym rozwiązaniem przy długich i delikatnych cyklach pieczenia dużych kawałków mięsa. Funkcja "HOLD utility" jest również idealna do utrzymywania potraw we cieple, po zakończeniu cyklu gotowania.

• Cykl gotowania z obniżoną mocą: do delikatnego przygotowania np. ciast.

• Eco-delta: temperatura wewnątrz komory pieca jest wyższa niż wewnątrz produktu i odpowiednio do jej zmiany wzrasta.

• Zawór wydechowy sterowany elektronicznie do eliminacji nadmiaru wilgoci w komorze.

• Air-o-clean: 4 cykle mycia komory pieca, fabrycznie zaprogramowane, dostosowane do potrzeb użytkownika. Fabrycznie wbudowany, kompletny system mycia komory (mycie bez konieczności montażu i demontażu dodatkowego osprzętu).

• Szybkie schładzanie komory: szczególnie przydatne gdy następuje przejście do rodzaju gotowania, który wymaga zastosowania niższej temperatury niż ta panująca w komorze. Funkcja jest załączana automatycznie lub manualnie.

• Manualny wtrysk wody do komory.

• Automatyczny spust wody z bojlera wyposażony w automatyczny pomiar stopnia zakamienienia.

• W standardzie funkcja HACCP: pozwala rejestrować parametry gotowania zgodnie z zleceniami H.A.C.C.P. (Hazard Analysis and Critical Control Points). Rejestracja i kontrola parametrów gotowania możliwa dzięki specjalnej drukarce (wyposażenie dodatkowe lub bezpośrednio w komputerze PC (niezbędna jest sieć komputerowa PC).

Nikola Megger

Doradca handlowy

Telefon: 739 624 794
E-mail: nikola@gastro-serwis.eu
Tu możesz zapytać!

Krzysztof Lancewicz

Doradca techniczno-handlowy

Telefon: 505 171 321
E-mail: krzysztof@gastro-serwis.eu
Tu możesz zapytać!