Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA | GASTRO SERWIS - Komis gastronomiczny


Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA

powróć
Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA
  • Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA
  • Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA
  • Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA
  • Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA
  • Piec konwekcyjno-parowy Retigo DA10 Retigo DA
Cena: 14 000,00 zł
cena netto / + 23% VAT

Masz pytania?

Zapytaj naszego doradcy:

Nikola Megger

Doradca handlowy

Telefon: 739 624 794
E-mail: nikola@gastro-serwis.com
Tu możesz zapytać!

Finansowanie zakupu urządzeń poprzez raty lub leasing.

i-Raty - raty online i-Leasing - leasing online

Dostępność: Dostępne

Termin wysyłki: do 48 godzin

Masz pytania o produkt? Napisz do nas

Kategoria: Piece konwekcyjne parowe

Opis produktu

Piec konwekcyjno-parowy firmy Retigo DA 10 to połączenie wysokiej jakości z prostotą użytkowania. Zastosowane są w nim najlepsze technologie. Doskonale sprawdzi się do obróbki termicznej potraw, takich jak: mięsa, ryby, dania warzywne, jajeczne, a także przy wypiekach ciast i tortów. Idealny do gotowania, pieczenia z parą, gotowania w zmniejszonej temperaturze,  blanszowania obróbką termiczno-parową oraz utrzymywania temperatury i regeneracji dań.

Wykonanie – obudowa ze stali nierdzewnej. Materiały izolacyjne pozostają stabilne i skuteczne. Piec konwekcyjny umożliwia prowadzenie procesu obróbki termicznej od 30 do 300°C w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Wewnętrzne oświetlenie umożliwia obserwację pieczenia bez konieczności zaglądania do środka.
Wydajność  –  niezwykle szybko podnosi temperaturę i piecze równomiernie na wszystkich poziomach, dzięki idealnej regulacji dystrybucji ciepła. Pozwala to na pieczenie chleba i croissantów bez ich wcześniejszego rozmrażania. Wypieki uzyskują jednolity kolor zewnętrzny, a konsystencja pozostaje nienaruszona przez kilka godzin po zakończeniu pieczenia.
Obsługa – piec konwekcyjno-parowy jest bardzo łatwy w obsłudze za pomocą przycisków dotykowych i pokrętła. Umożliwia programowanie trybów pracy. Posiada funkcję doparowywania komory oraz sondę potrawy z pomiarem w zakresie 0-99 °C.
Efektywność – wentylator zapewnia równomierne pieczenie, szybkość obróbki oraz wysoką jakość wypieków. Timer zapewnia pełną automatyczną kontrolę pracy piekarnika. Funkcja pary gwarantuje doskonałą jakość pieczenia co zapewnia intensywne kolory, intensywniejsze aromaty i  niezmienioną strukturę.  Przygotowywanie potrwa wymaga znacznie mniej czasu niż w przypadku obróbki klasycznej.
Zastosowanie- piec  konwekcyjno-parowy znajdzie zastosowanie w każdej profesjonalnej gastronomii: w piekarniach, supermarketach, firmach cateringowych, hotelach, pizzeriach, kebabach czy restauracjach.

Specyfikacja:

Marka: RETIGO
Stan produktu: Używany
Materiał: Stal nierdzewna
Kolor: Inox
Ilość półek: 10
Wymiary zewnętrzne:

Szerokość (cm): 92
Głębokość (cm): 80
Wysokość (cm): 104
Efektywność energetyczna:

Moc (kW): 17,6
Napięcie (V): 400
Częstotliwość (Hz): 50
Moc grzewcza (kW): 16,8
Rodzaj zasilania: Elektryczne
Zakres temperatur (°C): 30-300
Pozostałe parametry pieca:

Sterowanie: cyfrowe
Ilość komór: 1
Wymiary tacy (cm) (DxS): 53×32,5

Nikola Megger

Doradca handlowy

Telefon: 739 624 794
E-mail: nikola@gastro-serwis.eu
Tu możesz zapytać!

Krzysztof Lancewicz

Doradca techniczno-handlowy

Telefon: 505 171 321
E-mail: krzysztof@gastro-serwis.eu
Tu możesz zapytać!